Wij detacheren beter

"Wow! Dan doe jij echt gaaf werk!"

Toen ik afgelopen week bij de kapper zat raakte ik in gesprek met een andere klant; Yvon, een dame van ongeveer 45 jaar. Onder het genot van een heerlijke hoofdmassage vertel ik haar dat ik in Brabant woon en in Zeist werk, waarna zij vroeg wat voor speciaals ik dan doe, dat ik elke dag zo’n afstand wil reizen.

“Ik ben opleiding- en ontwikkelingsconsultant bij een full service HR-bureau.” Haar reactie is zoals de meeste mensen reageren: “Wat?”. Met een glimlach – bijna niemand heeft een idee wat dit inhoudt– leg ik uit dat wij medewerkers in dienst hebben die vervolgens bij een andere organisatie werkzaamheden verrichten. Vergelijkbaar met payrolling, maar bij ons is het veel meer dan dat. Ik probeer onze medewerkers bewust te maken dat de mechanismen op de arbeidsmarkt continu veranderen.

Vroeger was het heel gewoon om je hele leven bij één werkgever te werken. Tegenwoordig gebeurt dit alleen bij uitzondering. De arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler. Door deze ontwikkeling is het voor medewerkers ontzettend belangrijk om zelf de regie te nemen over hun loopbaan, en daar draag ik mijn steentje aan bij.

Na deze uitleg begrijpt Yvon nog steeds niet precies wat mijn baan inhoudt. Ik ben ondertussen nieuwsgierig geworden naar haar loopbaan, en vraag haar daarover te vertellen.

Yvon werkt, na 20 jaar in een supermarkt te hebben gewerkt, sinds een aantal jaar bij een chocolaterie. Op mijn vraag waar deze carrièreswitch vandaan komt vertelt ze dat de supermarkt moest reorganiseren en dat er toen een nieuwe baas werd aangesteld. Yvon behoorde tot de groep oudere – en dus ook duurdere – medewerkers die haar nieuwe baas het liefst zag vertrekken. Veel vervelende situaties volgden, haar baas zette druk op haar in de hoop dat zij uit zichzelf zou vertrekken. Uiteindelijk kwam Yvon met burn-out verschijnselen thuis te zitten. Haar baas was echter van mening dat er een arbeidsconflict was ontstaan en dat Yvon werk weigerde. Op deze manier dacht hij dat hij voldoende reden had om haar te ontslaan. Yvon liet zich echter niet uit het veld slaan en heeft uiteindelijk een rechtszaak tegen haar baas gewonnen. Desondanks wilde zij niet meer in deze supermarkt werken en heeft zij een nieuwe baan gezocht.

Yvon vertelt dat zij gedurende de periode dat zij in de supermarkt werkte al een aantal keer vrijwilligerswerk had gedaan en ook al een keer bij een hele leuke chocolaterie had gewerkt. Doordat zij wist wat zij leuk vond en al connecties en ervaring had, kon zij voordat ze het wist aan de slag in diezelfde chocolaterie. Ze geniet elke dag van het contact met de klanten en weet dat klanten elke week terugkomen om met haar een babbeltje te maken. Haar werkgever vindt het belangrijk dat er naast de verkoop van bonbons ook persoonlijke aandacht wordt geschonken aan de klanten. Dit past perfect bij Yvon. Achteraf gezien zou zij haar oude baas wel willen bedanken: “Door hem heb ik nu een superleuke baan, waar ik helemaal op mijn plek zit.”

Op dit moment haak ik in en vertel haar dat haar situatie goed aansluit bij waar ik onze medewerkers op probeer voor te bereiden. Wat doe je als je dienstverband ineens ophoudt? Ik stimuleer ze om na te denken over wat ze verder in hun loopbaan willen bereiken. Is dit een functie binnen je huidige opdrachtgever? Een functie bij een andere organisatie? Of misschien wel de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Ik denk met ze mee over opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden die hier bij passen en prikkel ze om dit heel concreet uit te werken in een persoonlijk ontwikkelplan, waarna wij graag meebetalen aan het bereiken van dit doel.

Na deze uitleg reageert Yvon: “Wow! Dan doe jij echt gaaf werk!”

Ik ben het helemaal met haar eens.

Mijn naam is Britt Brackenie, ik werk sinds september met veel plezier bij MeursWerkt als consultant opleiding en ontwikkeling. Binnen MeursWerkt houd ik mezelf ook bezig met communicatie. Zodoende ook deze persoonlijke blog, waarin ik als young HR professional schrijf over ontwikkelingen binnen het HR vakgebied. 

« Terug naar het overzicht

Top