Wij detacheren beter

Medewerkers

Hoe blijf je zeker van werk wanneer je werkgever je geen nieuwe arbeidsovereenkomst kan bieden maar je wel wilt behouden? En wat als je parttime werkt, maar eigenlijk meer uren wilt draaien? En hoe staat het eigenlijk met jouw inzetbaarheid op de arbeidsmarkt als je contract niet wordt verlengd?

Dit zijn vragen waar veel medewerkers mee rondlopen en geen passend antwoord op hebben. Je bent niet de enige medewerker die weleens onzeker is over zijn werk en zijn inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Hoe neem je deze onzekerheid weg?

Wij bieden de oplossing voor dit soort problemen. In goed overleg met je huidige werkgever, wordt MeursWerkt je nieuwe werkgever. Je komt bij ons in dienst en we bieden je een nieuwe arbeidsovereenkomst aan, terwijl jij je huidige werkzaamheden voortzet. Maar we kijken verder dan je huidige werk.

Vanaf dag één kijken wij met behulp van een wetenschappelijk onderbouwde aanpak samen met jou naar je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Inzetbaarheid gaat over het werken aan je loopbaan nu en in de toekomst. In samenspraak met een HR Consultant stel je een persoonlijk ontwikkelingsplan op, waarmee je zelf actief werkt aan het verbeteren van je eigen inzetbaarheid. MeursWerkt heeft als full-service HR bureau een eigen unieke aanpak waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat deze ook écht je duurzame inzetbaarheid verbetert.

Je voortgang wordt vastgelegd in een e-Portfolio, jouw persoonlijke digitale loopbaanmap. Deze map bevat onder meer je cv, opleidingen en trainingen die je hebt gedaan en door jou ingevulde vragenlijsten die gaan over jouw inzetbaarheid en vitaliteit. Wanneer het duidelijk is geworden waarin jij je verder kan ontwikkelen, kan je opleidingen en trainingen volgen die door MeursWerkt worden betaald. Klik hier als je meer wilt weten over de inhoud van je persoonlijke ontwikkelingsprogramma.


& op zoek naar een baan?

Download hier het inschrijfformulier van MeursWerkt en stuur het samen met je recentelijke cv op naar info@meurswerkt.nl. Wij nemen je dan op in ons systeem. Zodra er een vacature beschikbaar is bij een van onze opdrachtgevers die aansluit bij jouw profiel, nemen wij contact met je op. 


& arbeidsvoorwaarden

De inhoud van je werkzaamheden en de sfeer op je werk zijn erg bepalend voor je werkplezier. Goede arbeidsvoorwaarden zijn minstens zo belangrijk.

Toon meer

Wij bieden een arbeidsovereenkomst aan conform de geldende ABU-cao. Wij zorgen ervoor dat jij je verder kan ontwikkelen en bieden je de mogelijkheid om een opleiding te volgen. Daarnaast zorgen we voor actieve begeleiding tijdens ziekte en mag je er van uit gaan dat je salaris conform afspraak op je rekening staat. Naast de voorwaarden uit de cao zorgen wij ook voor een goede pensioenregeling, een mogelijkheid om met korting een ziektekostenverzekering af te sluiten bij Achmea en kan je gebruik maken van een fiets- en/of fitnessplan.


& begeleiding bij ziekte

Wij vinden het belangrijk om je goed te begeleiden in je loopbaan, maar wij willen je ook goed begeleiden wanneer je ziek wordt.

 

Toon meer

Het is bekend dat wanneer een werknemer ziek wordt het voor hem of haar naarmate de tijd verstrijkt steeds lastiger wordt om weer aan het werk te gaan. Wij willen voorkomen dat je die drempel ervaart, maar willen wanneer je toch een keer ziek wordt er samen met je voor zorgen dat jij weer over die drempel heen kan stappen.

Actieve herstelbegeleiding is dus één van onze speerpunten. Wij willen jou wanneer je ziek wordt zo snel mogelijk helpen om weer aan het werk te gaan. Bijvoorbeeld door je te helpen je dagelijkse werkritme weer op te pakken, in contact met je collega's te blijven en je werkplezier te herstellen. Wij doen er alles aan om je herstel te bevorderen en gaan daarbij ook ongebruikelijke maatregelen om je daarbij te helpen niet uit de weg.


& personeelszorg

Wanneer je bij MeursWerkt gaat werken, krijg je je eigen HR Consultant als aanspreekpunt. Zo houden we de lijnen kort, het contact persoonlijk en de drempel laag.

Toon meer

Wij vragen jou als medewerker elk jaar met een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) hoe je over onze dienstverlening denkt en of je suggesties hebt hoe we het nóg beter kunnen doen. Sinds 2012 hebben wij een actieve ondernemingsraad (OR) die we betrekken in onze beleidszaken. Mocht je ooit die behoefte hebben, dan kan je als medewerker terecht bij onze vertrouwenspersoon die je te woord kan staan, bijvoorbeeld wanneer je onverhoopt te maken zou krijgen met onwenselijk gedrag van collega's.

Top